براي دسترسي به دهکده شفيع آباد مي بايست به استان گلستان، شهرستان راميان و بخش فندرسک سفر کنيد. روستاي شفيع آباد با تعداد 302 خانوار و جمعيتي بالغ بر 1300 نفر از روستاهاي بخش فندرسک و از توابع شهرستان راميان در استان گلستان مي باشد.که خود روستاي فندرسک از چندين روستا شامل سعد آباد، شفيع آباد، نقي آباد و . تشکيل شده است.
اين روستا در حاشيه جنوبي و کيلومتر 55جاده گرگان وگنبد قرار دارد. فاصله اين روستا از مرکز دهستان 1کيلومتر ، از مرکز بخش 3کيلومتر و از مرکز شهرستان 15 کيلومتر مي باشد.
فندرسک، از دو واژه فندر، که از ترفند و به معناي محل ديدن و همچنين رسک به معناي سپيدان دژ (قلعه ميران) و يا قلعه سپيد، تشکيل شده است، و در کل به معناي محل ديده شدن قلعه ميران مي باشد. علت نام گذاري اين منطقه، به اين خاطر است که قلعه سپيدان و يا قلعه ميران فقط از فندرسک قابل مشاهده مي باشد.
دهکده شفيع آباد از دهکده هاي باستاني استان گلستان در بخش فندرسک جنوبي است. با توجه به شواهد، وجود سفالينه و خورده شيشه هاي رنگي قديمي که در اين روستا يافت شده و همچنين مطالعه کتاب تاريخ فندرسک، قدمت اين دهکده، بالغ بر 500 سال مي باشد.
مردم دهکده شفيع اباد به زبان فارسي با لهجه فندرسکي اصيل تکلم دارند و قوميت فارس دارند. اهالي اين روستا به صورت دائم ساکن هستند و مهاجرت نميکنند.
اسم شفيع آباد همواره با نام جنگل و چشمه اي به نام دوبرار، همراه مي باشد. زيرا که در تمام فصول سال با جاذبه هاي زيبايش پذيراي علاقمندان طبيعت است. در دل اين جنگل خرم، آبشار هاي متعددي جاريست، از جمله آبشار اُتره که داراي 7 طبقه آبشار متوالي است و يکي از زيباترين مناظر ايران به شمار مي آيد و به علت نداشتن مسير صاف، شناخته نشده مي باشد.
يکي ديگر از آبشارهاي زيباي جنگل دوبرار، آبشاري به نام اگردگرد است که در ابتداي مسير رودخانه قرار دارد و آبشار ديگري بنام اشرشره که 35 متر ارتفاع دارد که در جنوب روستاي شفيع آباد فندرسک و در جنگلي بکر و طبيعي نظر هر بيننده را به شگفتي وا مي دارد و به تازگي توسط تعدادي از افراد محلي کشف و معرفي گرديد.
در مسير رودخانه در اين جنگل چند محوطه بنام هاي قرم قروم، بند چرخاب، پاسنگ و چشمه زردگلي واقع شده است که در فصل گرم تابستان مسافران، گردشگران و ساکنين آنجا، در اين مکان ها ميتوانند شنا کنند.
دهکده شفيع آباد علاوه بر آبشارهاي متعدد و زيبايش داراي آب بندان است. ظرفيت اين آب بندان نيم ميليون متر مکعب و مساحت آن در حدود 10 هکتار ميباشد که در سال 1380 و به کمک شرکت آب منطقه اي استان گلستان براي تامين آب بخش کشاورزي روستا بنا شد. هم اکنون نيز در اين آب بندان، پرورش ماهي نيز صورت مي گيرد.
اهالي دهکده شفيع آباد اغلب به کشاورزي و دامداري مشغول هستند. محصولات ديگري از جمله گندم، کا، سويا و شالي نيز توسط کشاورزان کشت ميشود ولي توت فرنگي ميزان 70 در صد از محصولات کشاورزي را به خود اختصاص داده است.
اين روستا به داشتن توت فرنگي هاي خوشمزه و ناب بسيار معروف است و اگر در فصل ارديبهشت گذرتان به اين دهکده خورد حتما توت فرنگي هايش را امتحان کنيد.
يکي از محصولات جاليزي شفيع آباد که به خاطر طعم و رنگ مطلوبش، طرفدران زيادي دارد، ميوه توت فرنگي است و در کل ايران توزيع مي گردد و در ارديبهشت ماه هر سال جشنواره توت فرنگي در اين دهکده زيبا برپا ميشود.
البته شما مي توانيد با توجه به نزديکي اين دهکده به شهر علي آباد کتول نيز براي اجاره ويلا در علي آباد کتول اقدام نماييد. در اين شهرستان نيز تعداد زيادي روستاهي ييلاقي با طبيعت بي نظير و خارق العاده دارد.
درباره این سایت